Türelem, ha fogyni szeretnél

Dátum

Sokszor találkozom azzal az általános hibával, hogy valaki elkezd egy diétát és hirtelen várja a sikereket. Eltelik 1 hét változtatott egy két dolgon és egyből áll a mérlegre, hogy vajon mennyit fogyott. Majd, amikor szembesül vele, hogy semmit vagy csak nagyon keveset elkeseredik.
Ha ez veled is megesett már, vagy pont most vagy ebben a helyzetben, akkor állj meg egy percre és gondolkodj el egy pár dolgon.

Nézzük más szemszögből a helyzetet:
– Mennyi időbe telt, amíg ezt a súlyfelesleget felpakoltad magadra?
– Mennyi ideje is voltál annyi kg, mint amit most célul tűztél ki magadnak?
Sokszor mind két kérdésre években mérjük a választ..
Általában hosszú évek kellenek ahhoz, hogy felpakolj magadra 10-20kg felesleget.

„Nem karácsonytól szilveszterig hízol el, hanem szilvesztertől karácsonyig.”

Viszont, amikor elszánod magad a fogyás mellett, mindent most azonnal akarsz és türelmetlen leszel. Sokszor ez a legnagyobb hiba és ezért fullad kudarcba megannyi próbálkozás.
Évek következetes rossz szokásainak ismétlődése vezetett oda ahol most vagy. Helytelen táplálkozási szokások, belassult anyagcsere, ami által raktározásra állítottad a szervezeted.

„Alig eszem, mégis hízok.”

Az anyagcseréről egy másik cikkemben olvashatsz többet.
Próbáld a fogyásodat egy következményként tekinteni és az elsődleges célod az életmódváltás legyen. A mozgást használd, mint örömforrást, és amikor elkezdesz edzeni ne az lebegjen a szemed előtt, hogy; na ezzel a mai edzéssel elégetek X kalóriát, vagy az edzés után egyből ugrasz a mérlegre, hogy megnézd mennyit fogytál.

Találd meg az örömödet a mozgásban, találd meg melyik az a mozgásforma, amit te örömmel végzel és utána élvezni fogod. A tested pozitív változása pedig egy kellemes mellékhatás lesz. Viszont ez se megy egyik hétről a másikra. Idő kell ahhoz, hogy a mozgás hiányozzon, idő kell ahhoz, hogy a tested, agyad igényelje a mozgást. Mivel eleinte nem fogod ezt a felszabadult boldogságot tapasztalni edzés után, vagy közben, ezért jusson eszedbe az, hogy ehhez is idő kell. Adj a testednek, lelkednek időt „rászokni” a mozgásra és utána minden könnyebben fog menni.

Értékelj minden apró változtatást, amit az életmódod javításáért tettél, hisz tudd, hogy minden nap egy kicsi változtatással hosszabb távra juthatsz.

Légy türelmes magaddal, minden nap tegyél a fogyásod érdekében és meglátod menni fog!

Peti

Hasonló Cikkek