Rólam

Üdvözöllek, Duró Peti vagyok, személyi tréner és tanácsadó.

Kedves érdeklődő / sporttárs!

Szeretnék Neked gratulálni, mert az, hogy itt vagy, azt jelenti, szándékodban áll tenni az egészségedért, tehát túl vagy az első lépésen. Most pedig engedd meg, hogy bemutatkozzam és röviden elmeséljem a történetem, milyen útnak is köszönhetően szólok most Hozzád.

Bár sportos alkattal és az átlagnál kidolgozottabb izomzattal rendelkezem, nem tartom magam testépítőnek, elsősorban azért, mert egy másik sportnak is szenteltem/szentelem az életem, amelyben nem előny a drabális külső, de erről majd később. Egy hétköznapi srác vagyok, aki szerencsére idejekorán megelégelte az egészségtelen táplálkozást, gyerekkori elhízást, nem következetes életmódot és az ebből adódó lelki gátakat, problémákat.

Az általános iskolában szokás volt, hogy az iskolaorvos időnként hívatta az erősebben túlsúlyos gyerekeket, mondanom sem kell, hogy nekem is minden alkalommal meg kellett jelennem, nem beszélve a háziorvosomról, akinél szintén gyakran megfordultam és aki előszeretettel szekált, piszkált a súlyom miatt. Persze azóta már tudom, hogy az én érdekemben tette, de gyerekfejjel nyilván borzasztóan frusztráltak ezek a dolgok.

A fordulópont 12 éves koromban jött el, amikor a már fentebb említett sportot először próbáltam és amiben úgy benne ragadtam, hogy jelenleg én vagyok az összes debreceni utánpótlás plusz a felnőtt csapat edzője/tagja is. Ez a sport nem más, mint a baseball. Kölyökként nem csak a kilókkal álltam hadilábon, hanem súlyosabb asztma is gyötört, minden kicsit erőteljesebb futás után befulladtam, de nem adtam fel és másfél év alatt lefogytam, ahogy az asztmát is sikerült leküzdenem. A konditermek világa 16 esztendősen szippantott be, ami a baseball mellett azóta is szerves része az életemnek, a mindennapjaimnak. A tapasztalataim és a tanulmányaim egyvelege egy olyan életszemléletet alakított ki bennem, melynek köszönhetően úgy gondolom, megtaláltam az utam és küldetésemnek érzem átadni minden tudásom személyi- és baseballedzőként egyaránt.

Célom, hogy minél több embert elérjek, és ezáltal lehetőségem nyíljon útmutatást adni nekik egy egészségesebb és teljesebb élet eléréséhez.

A filozófiám szerint az erős ember elfogadja, a legkeményebb viszont meghaladja önmagát. Minden nap.

Video cover image