Jó szokások a sikeres fogyáshoz

Kategória

Dátum

Így gyorsítsd fel a fogyásod pár pofonegyszerű tanáccsal.
Hoztam pár tanácsot, amikkel újra bekapcsolhatod a tested és segíthetnek elérni a kívánt alakot.

Elsőnek is ismerkedjünk meg a “NEAT”(nonexercise activity thermogenesis – a testedzés nélküli hőtermelési aktivitás) fogalmával. Ez tulajdonképpen az összes olyan fizikai mozgást jelenti, amit nem tekintünk testedzésnek. Beszéd, rágás, házimunka, séta, lépcsőzés, stb..

Az edzésen kívüli testmozgás az átlagos napi elhasznált energiánknak a 30%- át teszi ki, ami munkától, életviteltől függően egyénenként változó. Aki ülőmunkát folytat, annak kb. 15%, aki fizikai, vagy állómunkát végez akár az 50%-ot is elérheti ez a mutató.

Hogyan fokozhatod ezt a mutatót?

  1. Ha autóval mész bárhová, legyen szó bevásárlásról, munkáról, vagy akár vendégségről, parkolj messzebb a bejárattól.
  2. Lehetőség szerint válaszd a lépcsőt a lift helyett.
  3. Munka után legyen az az első, mielőtt leveszed otthon a cipődet, hogy elmész sétálni. Ha a pároddal, gyerekeiddel teszed ezt, több legyet is ütsz egycsapásra.
  4. Fogmosás közben sétálj egy pár kört a lakásban. Ez baromságnak hangozhat, de ha egy már jól berögzült szokáshoz kapcsolunk egy újat, akkor pofonegyszerűen rögzíthetjük az életünkbe.
  5. Végezz több házimunkát. Ennek több haszna is lesz. Rendezett környezet, jobb közérzet.Szándékosan, a legtöbb ember számára alkalmazható gyakorlatias tippeket gyűjtöttem össze. Mennyiséget nem említettem, hisz ha megvalósítod ezeket, vagy akár csak egy párat belőlük máris fokoztad a “NEAT”-edet!

Hasonló Cikkek

Nyújtás fontossága

Edzés letudva megcsináltad az előre betervezett adagot, még a hasra is jutott időd/energiád és már...