Mi is a fitt és mi a diétás/fogyasztó étel?

Kategória

Dátum

olvasási idő: 2 perc

Fitt-reform ételek:

Most nem a boltokban kapható fitt jelzésű termékekről fogok beszélni, hanem a fitt ételekről, amit házilag készíthetünk el. A legtöbb emberben a fitt jelző egy olyan folyamatot indít be, amikor azt hiszik, hogy abból többet lehet enni, mint a többiből. Nem így van!

Az étel azért lesz fitt és reform, mert a klasszikus liszt-cukor összetevők helyett olyan összetevőkből állítjuk össze, amiknek a szervezetre gyakorolt hatásuk pozitívabb.

A lisztről és cukorról már szerintem mindenki tudja, hogy mi a nem jó bennük, de ha nem, röviden leírom. Szóval a sima liszttel és cukorral a probléma az, hogy a vércukor szintet gyorsan felemelik és gyorsan le is ejtik azt. Ez azért van, mert a feldolgozás során, úgymond „előemésztik” így az emésztőrendszerünknek sokkal kevesebb munkát adunk és hamarabb felszívódik a véráramba. Ezáltal gyorsabb idő alatt emeli meg az inzulinszintet.

A fitt és reform ételekbe kicseréljük ezeket olyan összetevőkkel, amik lassabban emelik meg, vagy kevésbé emelik meg az inzulinszintet.

Miért van erre szükség?

A szervezet több energiát fog égetni, amíg megemészti ezeket. Később leszünk éhesek. Nem lesz nagy vércukor ingadozás.  

Ne tévesszen meg viszont az, hogy ezeknek az ételeknek ugyanúgy magas lehet a kalória tartalma, mint a nem fitt társainak. Emiatt nem ajánlott belőlük többet enni.

Diétás/ fogyasztó ételek:

Ezt most mentsd el magadban, amit most fogok írni! Olyan, hogy fogyasztó étel nincs!

Olyan van, hogy diétás, vagy fogyasztó étrend. Annak az étrendnek, amely személyre szabottan a te céljaidat szolgálja és pontosan ki van számolva benne minden egyes étkezés, vannak fogyasztó étkezései.  Ha magadnak szeretnéd kiszámolni, a napi kalória szükségletedet kattints ide.

Bármit, amit megeszünk, lehet tőle hízni és lehet tőle fogyni is.  Lehet fogyni, ha egész nap egy tábla csokit eszel meg és lehet hízni, akkor is, ha egész nap nem eszel egy szem cukrot, lisztet, kenyeret, csak és kizárólag alacsony glikémiás-indexű ételeket és magas fehérje tartalmú ételeket.
Az előbbitől azért fogsz fogyni, mert koplalni fogsz, az utóbbitól, pedig úgy tudsz hízni, ha többet eszel belőle, mint kéne, vagy nem abban az arányban fogyasztod, mint ahogy neked szükséged van rá.

Ha el vagy veszve az étkezés útvesztőjében, keress bizalommal és segítek neked!
Peti

Hasonló Cikkek