Melyik színes löttyöt igyam?!

Kategória

Dátum

Melyik színes löttyöt igyam?!

Ismerős a helyzet biztos. Bemegy a nő a konditerembe, nagyon elszánt készen áll bármire. Készen áll ledolgozni a rá ragadt kilókat, készül a nyárra, esküvőre, bármire, de készül. Odalép a pulthoz, amit már távolról szemügyre vett és látja, az 1000 meg 1000 csodaszép színes terméket. Tudja, hogy neki kell valami amivel felgyorsíthatja a kívánt célhoz vezető utat, ami az ő szárnysegédje lesz a zsírégetésben.

A pultos lányka látja, hogy nézelődik ezért meg is kérdezi tőle, hogy – kér-e valamit? – Mire a nő azt feleli, hogy egy italt szeretnék, ami jó edzéshez. Jobb esetben a pultos lányka tudja, hogy legalábbis melyik oldalról ajánljon neki. DE sajnos ez legtöbbször úgy néz ki, hogy fingja sincs.

Ezért odabízza a választást az elszánt vendégnek, aki elindul a töprengés útján és több mint valószínű, hogy kiválasztja a leg rózsaszínűbb, „slim/fitness/steviával” feliratú terméket. Sajnos még nem annyira tapasztalt a lady, hogy megfordítsa azt az áldott gyönyörű szép rózsaszín csodafogyasztó fegyvert és elolvassa a kalóriatáblázatot. Pedig, ha megfordítaná és elolvasná rájönne, hogy sok esetben 7 deci „sport-slim löttyel” több kalóriát visz be, mint 3dl kólával, mert ugye hát arról mindenki tudja, hogy hizlal. 😀

Na én most elmondom, hogy célodnak megfelelően milyen italt igyál, ha a víz már túl unalmas, vagy egy kicsit fel szeretnéd dobni az edzéseid.

1.Fogyás a cél:

  • Figyelj oda, hogy ne legyen benne cukor. Ezért kerüld az izotóniás italokat, mivel azok hosszú távú sportolás esetén ajánlottak, ahol nem cél a fogyás. Pl.: hegymászás, különböző órákig tartó sportmérkőzések, marathon futás.
  • Jó, ha olyan italt választasz, amibe tesznek különféle fogyást elősegítő hatóanyagokat. Pl.: l-karnitin, zöldtea kivonat, stb.
  • Fontos, ha megnézted a címkét, nézd meg a hátulját is, hogy biztosan nincs benne cukor!

2. Izmosodás a cél:

  • Olyat válassz, amihez adnak hozzá aminosavakat, bcaa-t, akár koffeint is, jobban fog pörgetni. Viszont ilyen esetekben óvatosan az edzés előtt elfogyasztott pörgetőkkel.
  • Én nem javaslom, hogy izotóniás italokat, szénhidrát tartalmú italokat fogyassz, mivel szükségtelen szénhidrátot, sókat pótolni egy konditermi 1-1,5 órás edzésnél.

3. Hosszútávú sporttevékenység:

  • Ide soroljuk az 1 óránál tovább tartó intenzív kardió jellegű mozgásformákat.
  • Ebben az esetben ajánlott a jó minőségű izotóniás ital választása, mivel fontos, hogy az izzadsággal elvesztett sókat pótolni tudjuk. Valamint a gyorsan felszívódó egyszerű szénhidrát bevitele is jótékony hatással bír, mivel így elkerülhető, hogy a szervezet a fehérjéket kezdje el bontani energia gyanánt.

Viszont ne feledd el, hogy a víz az mindenféle sportolás alapja és, ha nincs a termedben megfelelő sportital jobb, ha a vizet választod. Hidd el nem azon a színes folyadékon fog múlni az edzésed minősége. 😉

Peti

Hasonló Cikkek