Megmondó ember

Kategória

Dátum

olvasási idő: 3 perc

Bevezetés:

A napokban néztem egy műsort, az élet 250kg felett a címe. Ebben a TV sorozatban olyan emberek történetét mutatják be, akik jóval 250kg feletti súllyal élnek. Van egy doki ebben a műsorban, aki gyomorszűkítő műtétet hajt végre rajtuk, de csak akkor, ha maguktól képesek lefogyni egy adott súlyt, amit legtöbbször azért is kell, mert nem lehetne elvégezni a műtétet a hatalmas kockázat miatt. Valamint, mert ez megmutatja, hogy van-e kitartása az adott embernek a műtét utáni sikeres fogyásra. Komolyan ezt a műsort receptre írnám fel az elhízott embereknek.

Erről a műsorról, valamint sok személyes tapasztalatból merítve fogalmazódott meg bennem a téma, ami arról szól, hogy mekkora jelentősége van az olyan embereknek, akik megmondják neked az igazat és te meg is fogadod azokat, nem pedig sértésnek fogod fel.

A fent említett esetek, akik olyan komoly túlsúlyt halmoznak fel már teljesen más lapra sorolhatók. Náluk ez már betegség, olyan, mint bármilyen szenvedélybetegség. Az életüket rövidíti meg és pecsételi meg véglegesen.

A szomorú igazság:

A legtöbb ember, aki elindul az elhízás útján lesz egy pont, amikor már szarul fogja érezni magát és megáll. Vagy pont azért hízik el, mert szarul érzi magát, problémák vannak az életében és az evésbe menekül? Vagy azért hízik el, mert elkényelmesedik az életében, mert jólétben van? Vagy spontán hedonista? Vagy éppen olyan szakaszát éli az életének, amikor a kinézetével nem foglalkozik és ennek következménye az elhízás? Vagy már gyerekkora óta túlsúlyos és egyszerűen ezt szokta meg, így látja önmagát és a túlsúlyát csak tovább gyarapítja egész életében?

Valószínű, hogy ezek egyike lesz a megoldás.  

Az emberek nagy többsége úgy tekint az elhízottakra, hogy „jajj szegény” és sajnálja. És nem merik neki megmondani, hogy figyelj már ide tudod, mennyivel rövidíted meg az életed? Tudod milyen betegségek következhetnek ebből?

Pedig ha valaki dohányzik, azt mennyire tudja csesztetni mindenki ugye? De, ha van egy kisgömböc, vagy nagygömböc a családban, aki már harmadjára szedi tele a tányérját a töltikápiból, arra persze nem szól rá senki. De, ha a fater kimegy elszívni a 3. szál cigijét na, azt jól megszólja mindenki, hülye cigis! (Persze nem azt mondom, hogy ez jobb, csak hasonlítok!)

Az ezermérföldes utazás is az első lépéssel kezdődik:

Az elhízás, pedig az első kilókkal. Tegyük fel elkezdtél hízni, magadra csippantottál 5 kg-ot. Még nem veszed annyira észre, még a környezeted sem veszi valószínű észre. De te tudod! Te tudod, hogy ott van és feljött. Mi lesz a következő lépés? Jön a 6.? Vagy marad az 5 és rájössz, hogy ez elég és visszafordulsz?

Itt jön képbe az, hogy van-e olyan bizalmi kapcsolatod valakivel, akire hallgatsz, hogy megmondja neked az igazat görbe tükröt mutasson neked és elmondja a valóságot. Azt tanácsolom neked, hogy kérd meg az egyik hozzád közel álló embert, hogy ha ilyen van, mondja el neked a valóságot és ne kerteljen. Nem fogsz megsértődni rá, hanem meghallod, amit mond és változtatsz a helyzeteden.

Összegzés:

Bárkivel előfordulhat az, hogy az élete nem arra halad, amerre szeretné, hogy haladjon. A kérdés az, hogy mikor ismeri fel ezt és miután felismerte tud-e változtatni rajta.

NAGYON VIGYÁZZ! Nem azt mondom, hogy ezután, ha meglátsz egy duci embert verd oda neki, hogy -„Foggyá le he!”- nem is azt tanácsolom, hogy mikor hazamész mondd el a párodnak, hogy ideje lefogyni. Kérlek ne bánts meg senkit feleslegesen, viszont néha egy jól irányzott szó életeket tud megváltoztatni, mint az a bizonyos „makarenkói pofon”. Én azt tanácsolom, hogy kérj meg valakit a bizalmi körödből, hogy, ha kéred szóljon rád és csípjen nyakon! És te ezt ne sértésként fogd fel, hanem köszönd meg neki!

FONTOS! Nem ítélkezem. Attól, hogy valaki elhízott még lehet jó ember és szeretetre méltó! Nem azt mondom, hogy ő rossz úgy, hanem azt mondom, hogy az elhízásának a következményeként komolyan megrövidíti az életét és kihatással van a környezetére, gyerekeire, szeretteire.

Ha segítségre van, szükséged fordulj hozzám bizalommal, segítek lefogyni és megváltoztatni az életed!

Örülök, hogy elolvastad!
Peti.

Hasonló Cikkek

Pozitív gondolkodás

olvasási idő: 8 perc Ha pozitivizmusról beszélünk egyesek természetesnek tartják, mások pedig idegennek. Vajon az...