Az izomtömeg növelés 3 pozitív hatása a kinézeten túl.

Kategória

Dátum

Javul az anyagcsere:

  • Anyagcserén azt a szervezetben zajló biokémiai folyamatot hívjuk, ami a tápanyagfelvételtől a tápanyag távozásáig megy végbe.
  • Minél nagyobb %-ban van izom a testedben annál magasabb az alapanyagcseréd. Ez annyit jelent, hogy nyugalmi állapotban több kalóriát éget el tested, mint a kisebb izomtömeggel rendelkező embereknek.
  • A legegyszerűbb úgy szemléltetni, hogy az embernek szüksége van egy kalória mennyiségre, amit akkor is bekell vinnie, ha egész nap fekszik a TV előtt. Ezt hívjuk alap kalória mennyiségnek. Ezt befolyásolhatja számos dolog: testsúly, kor, nem (férfiaknál magasabb), egészségi állapot (betegség növeli), edzettségi szint, izomösszetétel

Csontritkulás megállítása:

  • Az orvostudományban folyamatos kutatás folyik annak érdekében, hogy kifejlesszék a legtökéletesebb gyógyszert a csontritkulás megállítására. Sajnos ilyen gyógyszer nem létezik. Létezik olyan, ami szinte majdnem megállítja a csontritkulást, viszont annak nagyon komoly mellékhatásai vannak és már csak a legvégső stádiumban kapja meg a beteg. A calcium szedése remek opció, viszont a csontritkulásra az sem megoldás.
  • A legjobb, igazolt megoldás az ELLENÁLLÁSSAL szemben végzett edzés, ami megállíthatja a csontritkulást. Ez annak köszönhető, hogy az izommunka hatására fokozódik a csontfelszín vérellátása, ezért a tápanyagfelvétele is, ezáltal megakadályozva a további csontkárosodást.

Javul a koordináció:

  • Ha sportoló vagy elengedhetetlen a koordináció fejlesztése. A koordinációt sok módszerrel lehet fejleszteni, viszont, ha növeled a testedben az izomtömeget, minden mozdulatot jobban tudsz irányítani, ami a sportodhoz szükséges.
  • A nem sportoló embernek is jóljön a koordináció javulása, mert sok hétköznapi baleset elkerülhető lesz így (elcsúszás, botlás, stb.) A tartásjavulásnak köszönhetően javul a járás kinézete is, ezáltal magabiztosabb lesz a megjelenés.

+ 1 erősödik az immunrendszer:

-A testedzés egyik legpozitívabb hatása az immunrendszer javulása, ami ellenállóbbá teszi a szervezetet.

Hasonló Cikkek

Nyújtás fontossága

Edzés letudva megcsináltad az előre betervezett adagot, még a hasra is jutott időd/energiád és már...