Édesburgonya vs. sima burgonya
Édesburgonya, vagy sima burgonya. Melyik a jobb?
Az ételeket több szempontból lehet vizsgálni, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkeznek.
Nézhetjük a kalóriaértékét, a makronutriens értékeket, a vércukorszintre gyakorolt hatását, a vitamin, rost tartalmát is.
Mindkét gumónak fontos antioxidáns és gyulladás gátló tulajdonságai vannak. És mindkettő egészséges.
Az édesburgonyának igaz magasabb a kalóriatartalma, viszont sokkal több vitamint tartalmaz. Sok benne az A-vitamin a karotinoidok, C-vitamin. Több rosttal rendelkezik, lassabban emeli meg a vércukorszintet.
Nem kell száműzni a sima burgonyát sem az étrendünkből, viszont jó, ha az édesburgonyát is beillesztjük a menünkbe, mivel könnyedén juthatunk hozzá értékes vitaminokhoz és az ízeket is változatosabbá teszi.
Életmódot szeretnél váltani? Segítek! Vedd fel velem a kapcsolatot és kidolgozzuk a neked megfelelő étrendet és edzéstervet!
Hogyan fogyasszuk?
Az egyik legjobb megoldás, ha sütőben sütjük minimális zsiradék, vagy zsiradék nélkül. A héjában sült változat is kiváló. Esetleg készíthetjük sütőzacskóban, vagy párolóban.
Arra viszont figyelj oda, hogy a klasszikus fritőzben, bő olajban sült krumpli mindegy hogy édes, vagy sima egészségtelen lesz!
Hasonló Cikkek
Gyorsítsd fel az anyagcseréd!
Mielőtt bármit is írnék, előtte tisztázzuk, hogy mit értünk anyagcserén? Az anyagcsere az a folyamat,...
Top 10 fitnesz tanács kismamáknak
1. Ha sportolt terhesség előtt, folytathatod, ha nem akkor ne most kezdd el. - Ha...