Édesburgonya vs. sima burgonya

Kategória

Dátum

Édesburgonya, vagy sima burgonya. Melyik a jobb?

Az ételeket több szempontból lehet vizsgálni, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkeznek.

Nézhetjük a kalóriaértékét, a makronutriens értékeket, a vércukorszintre gyakorolt hatását, a vitamin, rost tartalmát is.

Mindkét gumónak fontos antioxidáns és gyulladás gátló tulajdonságai vannak. És mindkettő egészséges.

Az édesburgonyának igaz magasabb a kalóriatartalma, viszont sokkal több vitamint tartalmaz. Sok benne az A-vitamin a karotinoidok, C-vitamin. Több rosttal rendelkezik, lassabban emeli meg a vércukorszintet.

Nem kell száműzni a sima burgonyát sem az étrendünkből, viszont jó, ha az édesburgonyát is beillesztjük a menünkbe, mivel könnyedén juthatunk hozzá értékes vitaminokhoz és az ízeket is változatosabbá teszi.

Életmódot szeretnél váltani? Segítek! Vedd fel velem a kapcsolatot és kidolgozzuk a neked megfelelő étrendet és edzéstervet!

Hogyan fogyasszuk?

Az egyik legjobb megoldás, ha sütőben sütjük minimális zsiradék, vagy zsiradék nélkül. A héjában sült változat is kiváló. Esetleg készíthetjük sütőzacskóban, vagy párolóban.

Arra viszont figyelj oda, hogy a klasszikus fritőzben, bő olajban sült krumpli mindegy hogy édes, vagy sima egészségtelen lesz!

Hasonló Cikkek