Édesburgonya vs. sima burgonya
Édesburgonya, vagy sima burgonya. Melyik a jobb?
Az ételeket több szempontból lehet vizsgálni, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkeznek.
Nézhetjük a kalóriaértékét, a makronutriens értékeket, a vércukorszintre gyakorolt hatását, a vitamin, rost tartalmát is.
Mindkét gumónak fontos antioxidáns és gyulladás gátló tulajdonságai vannak. És mindkettő egészséges.
Az édesburgonyának igaz magasabb a kalóriatartalma, viszont sokkal több vitamint tartalmaz. Sok benne az A-vitamin a karotinoidok, C-vitamin. Több rosttal rendelkezik, lassabban emeli meg a vércukorszintet.
Nem kell száműzni a sima burgonyát sem az étrendünkből, viszont jó, ha az édesburgonyát is beillesztjük a menünkbe, mivel könnyedén juthatunk hozzá értékes vitaminokhoz és az ízeket is változatosabbá teszi.
Életmódot szeretnél váltani? Segítek! Vedd fel velem a kapcsolatot és kidolgozzuk a neked megfelelő étrendet és edzéstervet!
Hogyan fogyasszuk?
Az egyik legjobb megoldás, ha sütőben sütjük minimális zsiradék, vagy zsiradék nélkül. A héjában sült változat is kiváló. Esetleg készíthetjük sütőzacskóban, vagy párolóban.
Arra viszont figyelj oda, hogy a klasszikus fritőzben, bő olajban sült krumpli mindegy hogy édes, vagy sima egészségtelen lesz!
Hasonló Cikkek
Zsírégetés kisokos
Zsírégetés, sok szóbeszéd lengi körül, de mi is valójában a lényeg? Most elmondom néhány pontban...
Mi is a fitt és mi a diétás/fogyasztó étel?
olvasási idő: 2 perc Fitt-reform ételek: Most nem a boltokban kapható fitt jelzésű termékekről fogok...